Werkgever

Wat bieden wij uw medewerkers

Coachmoment biedt een breed pakket aan diensten op gebied van individuele coaching en begeleiding. Wij zorgen er voor dat werknemers geprikkeld worden om zich verder te ontwikkelen en optimaal te functioneren in bestaande, gewijzigde of geheel nieuwe functies. Is uw organisatie aan verandering onderhevig, zijn er interne problemen waardoor medewerkers gedemotiveerd raken of wilt u werknemers preventief laten coachen om uitval op de werkvloer te voorkomen, neem dan gerust contact met ons op. Jaarlijks coachen wij werknemers met uiteenlopende vraagstukken en dagen wij werknemers uit zich verder te ontwikkelen en inzicht te krijgen in hun huidige problemen en mogelijkheden. Daarnaast komen wij graag in contact als het gaat om vragen rondom outplacement, ziekteverzuim en de Wet Verbetering Poortwachter.

Wat zijn de voordelen voor u als werkgever

counsMedewerkers die goed functioneren, vormen de spil van de organisatie en maken de organisatie tot een succes. Voor veel medewerkers is het belangrijk dat ze zich gewaardeerd voelen in de uitvoering van hun functie en dat er geïnvesteerd wordt in ontwikkeling en begeleiding. Dit zorgt er voor dat medewerkers gemotiveerd blijven, zich meer betrokken voelen bij de organisatie en zich minder vaak ziek melden. Uit onderzoek is gebleken dat coaching leidt tot blijvende verandering. Het biedt perspectief aan werknemers. Daarnaast biedt deze vorm van coaching o.a. een oplossing bij het creëren van de juiste werkplek zowel binnen of buiten de organisatie maar ook bij het bewuster inzetten van werknemersvaardigheden en hervinden van vitaliteit in zowel werk als privé.

 

Hoe ziet een traject eruit

Een traject wordt altijd individueel uitgevoerd door een professionele coach met diepgaande kennis van de arbeidsmarkt. Dit is tevens uw vaste contactpersoon. Het eerste gesprek zal voornamelijk bestaan uit een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek waarin de hulpvraag en doelstelling zal worden besproken. Als er een wederzijdse klik is volgt er een uitgebreid intakegesprek om de vraagstelling en het ontwikkelingsdoel helder te krijgen. Het aantal gesprekken, in te zetten activiteiten en duur van het traject zijn afgestemd op zowel de situatie van de werknemer als de wens van de werkgever.

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen via contactformulier, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 0252 - 867 453