Werknemer

Waarom loopbaanbegeleiding

Coachmoment biedt een breed pakket aan diensten op gebied van individuele bemiddeling, coaching en begeleiding. Deze vorm van begeleiding is gericht op het verbeteren van prestaties in de uitvoering van je functie of bij het vinden van een nieuwe baan bij een andere werkgever. Daarnaast is deze vorm van begeleiding uitermate geschikt voor werknemers die vastgelopen zijn in hun werk, herstellende zijn vanuit ziekte of meer inzicht willen in hun huidige situatie of mogelijkheden richting de arbeidsmarkt. Steeds meer werknemers kiezen ervoor om zich individueel te laten coachen. Op deze manier krijg je inzicht en persoongerichte feedback op vraagstukken, reflectie op het huidig functioneren en inzicht in te behalen werknemersvaardigheden. Tevens kunnen we onderzoeken hoe je de aansluiting op je werkomgeving kunt bevorderen. Door coaching maak je als het ware een stap opzij. Samen met de coach kijk je de ene keer vanaf een afstand naar je eigen handelen, ideeën en visie en dan weer stap je midden in een vraagstuk waarbij je samen met de coach op zoek gaat naar een passend antwoord. Tijdens het coachen is het mogelijk om bepaalde situaties na te spelen en maken we gebruik van gerichte oefeningen en opdrachten.

Voor wie

Werknemers, leidinggevende en HRM
toetsenbordDeze vorm biedt medewerkers individuele begeleiding aan waarin samen gewerkt wordt aan leerdoelen en onderzocht wordt welke belemmerende factoren problemen kunnen veroorzaken op de werkvloer. De coach werkt doelgericht en bespreekt samen met jou wat nodig is om optimaal en vitaal te kunnen blijven functioneren. Er kan o.a. gewerkt worden aan persoonlijk leiderschap, effectieve communicatie, kernkwaliteiten, competenties en gedragstijlen. Daarnaast zal persoonsgerichte feedback helpen om meer inzicht te krijgen in jouw huidig functioneren en wordt er aandacht besteed aan benodigde werknemersvaardigheden. Ook behoort begeleiding tijdens de uitvoering van je functie of het begeleiden naar een nieuwe baan tot de mogelijkheden.

Hoe ziet loopbaanbegeleiding er uit

Een traject wordt altijd individueel uitgevoerd door een professionele coach met diepgaande kennis van de arbeidsmarkt. Deze coach is tevens de vaste contactpersoon. Het eerste gesprek zal voornamelijk bestaan uit een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek waarin de hulpvraag en doelstelling zal worden besproken. Als er een wederzijdse klik is volgt er een uitgebreid intakegesprek om de vraagstelling en het ontwikkelingsdoel helder te krijgen. De duur van het traject wordt afgestemd op zowel de situatie van de werknemer als de wens van de werkgever.

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvend en oriënterend gesprek kun je contact opnemen via contactformulier, e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: 0252 - 867 453