Communicatietraining

Waarom communicatietraining

Communicatietraining helpt je bij vragen of problemen op gebied van communicatie en leert je op een effectieve manier te communiceren. Dagelijks hebben we te maken met diverse vormen van communicatie en wisselen we informatie uit om ons mening, wensen en behoeftes te uiten. communicatieWanneer er twee of meer mensen in elkaar aanwezigheid zijn, is het onmogelijk om NIET te communiceren. Zelfs als we niet met elkaar praten wordt er gecommuniceerd. Communiceren doen we namelijk door middel van verbale communicatie (gesproken) maar ook door middel van non verbale communicatie (lichaamshouding, tonaliteit en gebaren). Communicatieproblemen kunnen dus gemakkelijk ontstaan tijdens het praten en luisteren maar ook door de toon of houding die iemand aanneemt. Bij het uitwisselen van informatie kunnen misverstanden ontstaan doordat men elkaar niet begrijpt of verkeerd begrepen wordt. We hebben namelijk te maken met een zender die een boodschap stuurt naar een ontvanger. Op het moment dat een persoon iets verteld kiest hij woorden om zijn gedachte over te brengen. De ontvanger hoort dan alleen de woorden maar niet de gedachten. Dit kan er mede voor zorgen dat mensen elkaar verkeerd begrijpen met alle gevolgen van dien. Door bewust te leren communiceren en goed af te stemmen op de ander merk je dat je niet alleen de ander beter begrijpt maar dat de ander jou ook beter gaat begrijpen. In ons dagelijks leven hebben we gemerkt dat het thema "communicatie" zeer belangrijk is.

Wat levert communicatietraining je op

Communicatietraining maakt je bewust van je eigen gedrag, communicatie en het effect daarvan op anderen in je dagelijks leven. De coach leert je op een effectieve manier met jezelf (intern) en de ander (extern) te communiceren waardoor de communicatie beter verloopt.

Heb je interesse in een kennismaking

Voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact opnemen via contactformulier, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: 0252 - 867 453