Counseling

Waarom counseling

Counseling is een laagdrempelige vorm van hulpverlening en zeer effectief voor mensen die vastlopen in hun leven, te maken hebben met ingrijpende veranderingen, emotionele en/of stress problemen ondervinden en daar niet meer alleen uit kunnen komen. Counseling helpt je bij het ontdekken van de kern van een probleem, het vinden van antwoorden op vraagstukken en leert je situaties in het juiste perspectief zien. Je leert inzicht krijgen in je situatie en om te gaan met stress of emotie. Je leert ervaringen accepteren en een plek te geven of dingen op te lossen waardoor je beter in je vel komt te zitten. Gesprekken zijn gericht op het verwerven van inzicht en bewustwording van gevoel, gedrag en gedachten gerelateerd aan ervaringen vanuit het verleden. Soms is het nodig om bewust te worden van problemen en belemmeringen vanuit het verleden en te kijken naar datgene wat je tot nu toe hebt gedaan alvorens je richting kunt geven aan je eigen leven.

Wat levert counseling je op

Counseling leert je ontdekken wat de kern van je probleem is en helpt bij het vinden van antwoorden op gestelde vragen. Je leert problemen op lossen en te hanteren en je ontwikkelt nieuwe kennis en vaardigheden om richting te geven aan je leven. Kortom "hoe zijn dingen ontstaan", " hoe ga ik ermee om" en "hoe breng ik mijn verworven inzichten in de praktijk"?

Soms is het nodig om tijdens het coachen eerst belemmeringen of problemen die je vanuit het verleden hebt ervaren los te laten alvorens verder te gaan waardoor coaching en counseling in elkaar overlopen.

Heb je interesse in een kennismaking

Voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact opnemen via contactformulier, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: 0252 - 867 453