Gebruikte methodes

TCC (Transpersoonlijke Coaching & Counseling) is een transpersoonlijke benadering waarbij je niet alleen naar de gewone alledaagse problemen kijkt maar vooral aandacht hebt voor de zin en de betekenis van de ervaring. Het proces van counseling bestaat vooral uit aandacht, inzicht en verandering en zorgt voor een volledige manier van coaching. Een integrale, meer psychologische vorm van professionele begeleiding die mensen helpt op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en op spiritueel gebied. Het gaat uit van het belang van persoonlijk groei en ontwikkeling met de nadruk op persoonlijke- of bewustzijnsontplooiing.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is voortgekomen uit een gedragswetenschappelijk onderzoek van Richard Bandler en John Grinder in de jaren 70. NLP is een concrete methode om ons gedrag te leren begrijpen en daarin gewenste verandering door te voeren. NLP is een doel- en toekomstgerichte methode die ons leert om aan de slag te gaan met onze vijf zintuigen, onze gedachten en gevoelens en levert de gereedschappen die ons helpen om echte verandering in ons leven door te voeren. NLP leert ons op een succesvolle manier met onszelf (intern) en de ander (extern) te communiceren waardoor de boodschap overkomt zoals je die bedoeld. NLP geeft duidelijk aan hoe je dingen kunt doen en wat je er precies mee kunt bereiken en zorgt ervoor dat we structureel anders tegen dingen gaan aankijken, anders gaan luisteren en anders gaan communiceren.

Hartcoherentie methode is een krachtig manier om te leren omgaan met stress waardoor klachten zoals futloosheid, depressiviteit, concentratieproblemen, moeheid, spanningen, woede, frustratie, boosheid en angst zullen afnemen. Hartcoherentie is een regelmatige, gebalanceerde afwisseling van versnelling en vertraging van de hartslag. De hartcoherentie methode is een zelfhulpmiddel die je helpt om tot een optimale samenwerking te komen tussen je hart en zenuwstelsel, waardoor stress verminderd. De hartcoherentie methode kun je gebruiken bij hoge bloeddruk, faalangst, examenvrees, piekeren, prestatiedruk, concentratieproblemen en leren focussen. Op een simpele manier kunnen we inzichtelijk maken wat stress met je doet, hoe je dit herkent en hoe je dagelijkse stress vermindert. Hiervoor maken we gebruik van biofeedback apparatuur.

Loopbaan coaching is gericht op het vormgeven en ontwikkelen van je loopbaan. Zoals het verbeteren en of bijsturen van prestaties in de uitvoering van je huidige functie. Ook kunnen wij helpen met het oriënteren richting een andere passende functie binnen of buiten de organisatie. Je wordt je bewust van jouw kwaliteiten en competenties, in wat je drijft en je leert wat je echt belangrijk vindt in jouw werk. Je krijgt inzicht in wat je in beweging brengt of motiveert. Het vergroot je zelfvertrouwen en zorgt voor een helder persoonlijk profiel waardoor je nieuwe loopbaankeuzes kunt maken. Een doelgerichte begeleiding waarin vragen als "wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe kan ik dat bereiken" centraal staan.