Hoe werkt Coachmoment | Zakelijk

Hoe ziet een coachingstraject eruit

Een traject wordt altijd individueel uitgevoerd door een professionele coach met diepgaande kennis van de arbeidsmarkt. De coach is tevens de vaste contactpersoon. Het eerste gesprek zal voornamelijk bestaan uit een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek waarin de hulpvraag en doelstelling zal worden besproken. Als een wederzijdse klik is volgt er een uitgebreid intakegesprek om de vraagstelling en het ontwikkelingsdoel helder te krijgen. In deze fase kan eventueel een driegesprek plaatsvinden, waarin de werkgever of leidinggevende aanwezig zal zijn. Hierna wordt een coachovereenkomst opgesteld waarin alle afspraken en duur van het traject zijn opgenomen. Het traject wordt afgesloten met een evaluerend eindgesprek. Het aantal gesprekken, in te zetten activiteiten en de duur van het traject zijn afgestemd op zowel de situatie van de werknemer als de wens van de werkgever.

Beroepsgeheim

Coach counselor is gebonden aan een ethische code die verplicht het besprokene onder beroepsgeheim te houden. Niets uit de gesprekken zal worden besproken met een derde partij zonder uitdrukkelijke toestemming van de persoon zelf.
Alle informatie betreffende onze Algemene Voorwaarden, Klachtenreglement en Privacyreglement leest u hier.

Vertrouwelijkheid

Coaching wordt gegeven op basis van vertrouwelijkheid. Wanneer er sprake is van een opdrachtgever dan ontvangt deze op verzoek en alleen na instemming van medewerker of in wederzijds overleg een rapportage van de bevindingen. In verband met een goede transfer kunnen driegesprekken plaatsvinden met werkgever (leidinggevende), medewerker en coach.

Kosten

Werkgevers/organisaties: € 110,00 excl. BTW per uur.
Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Kosten traject

Outplacementtraject: op basis van offerte
Coachingstraject
: op basis van offerte.

Vergoeding werkgever:
In het kader van verbeteren van prestaties in de uitvoering van beroep of preventie van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid dragen werkgevers in de meeste gevallen bij aan de kosten van coaching voor hun werknemers. Daarnaast kan de werkgever een outplacementtraject aanbieden om werknemers te helpen bij het vinden van een nieuwe baan of bij het opstarten van een activiteit als zelfstandige. Als de werkgever geen vergoeding biedt, is het mogelijk om voor eigen rekening een coachingstraject te volgen. Uitgaven in verband met een coachingstraject zijn in veel gevallen aftrekbaar van de belasting.

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvend en oriënterend gesprek kun u contact opnemen via contactformulier, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: 0252 - 867 453