Studie & loopbaan jongeren

Studiekeuzebegeleiding biedt zekerheid over jouw studie of loopbaankeuze!

Wil je graag zekerheid over het maken van de juiste keuze voor je studie of profiel? jongerenWil je weten welk beroep er goed bij jou past? Coachmoment heeft een speciaal programma ontwikkelt om uit te zoeken waar jij door gemotiveerd wordt, waar je kwaliteiten liggen en waar je ècht goed in bent.

Want als je weet wat jou uniek maakt dan kies je succesvoller een studie of baan. Je studie sluit dan namelijk precies aan op wie jij bent en daar krijg je energie van!
Wat levert studie en loopbaankeuze je op

Wat is eigenlijk individuele studiekeuzebegeleiding

Op school word je getoetst, kijken docenten naar je cijfers, maak je regelmatig presentaties en bereid je je voor op je examenweek. Maar heeft er iemand wel eens gevraagd wat jou motiveert in het leven? Of ben je zelf bewust van wat jij nu echt leuk lijkt in je leven?kleurentest

In dit traject gaan we samen met jou op zoek naar antwoorden op deze vragen. Dit doen we door middel van een Young Adult kleurentest. De kleurentest helpt je om jezelf beter te begrijpen en brengt in een persoonlijk profiel jouw drijfveren in kaart. Wie ben je, wat drijft je en wat zijn je valkuilen. Samen met de coach bespreken we het rapport en besteden we aandacht aan wat dit profiel voor jou in de praktijk betekent. Dit levert jou veel inzichten op in jezelf maar je weet ook hoe en wat je moet gaan kiezen.

Waarom zou ik een studiekeuzetest doen

Om antwoorden te krijgen op:
 • Hoe je overtuigd aan een vervolgstudie kunt beginnen;
 • Welke studie of beroep bij je past;
 • Als je twijfelt tussen meerdere studiekeuzes of hoe maak je de juiste keuze;
 • Bij welke studierichting maak je maximaal gebruik van je talenten?

my motivation insights

7 redenen waarom een individuele studiekeuzetraject jou gaat helpen

 • Je kiest een studie die aansluit op je capaciteiten, interesses, die leuk is en dus bij je past;
 • De arbeidsmarkt verandert, we kijken samen of de studie aansluit op de toekomst;
 • Het verlaagt de kans op vroegtijdig uitval en demotivatie door verkeerde studiekeuze;
 • Een goede keuze verlaagt de kans op wisseling van loopbaan;
 • Je hebt een grotere kans op het behalen van een diploma, je doet een studie die je echt leuk vindt;
 • Je bespaart studiekosten;
 • En! Het is leuk om te doen, je leert jezelf op een verrassende manier kennen;

Hoe verder

mmiEen traject wordt altijd individueel uitgevoerd door een ervaren studie- en loopbaancoach met diepgaande kennis van de arbeidsmarkt. In samenwerking met My Motivation Insights hebben we een Young Adult programma samengesteld om jou goed voor te bereiden op de toekomst.

De MMI Young Adult is een gevalideerde online kleurentest (studiekeuzetest) die jouw drijfveren en motivaties naar boven haalt. Deze vertalen we in een persoonlijk kleurenprofiel waarbij iedere kleur staat voor een andere drijfveer. Van hieruit kunnen we jou inzicht geven in het maken van de juiste studie- en loopbaankeuze. Maar daarnaast ontdek je ook wat jij echt leuk vindt om te doen!

Kosten Young Adult programma

 • MMI Young Adult Assessment inclusief persoonlijk gesprek kost: €149,--
 • MMI Young Adult Assessment inclusief twee persoonlijke gesprekken kost: €199,--
(Prijzen zijn exclusief BTW)

Heb je interesse

Vraag de Young Adult kleurentest aan door contact op te nemen via contactformulier, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: 0252 - 867 453